Антропологія в системі цінностей права - Завальнюк, В. В.; Zavalniuk, V. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Юридична антропологія у формуванні правової культури українського народу і у розвитку правової системи України становить інтерес, оскільки з позицій антропологічного підходу культура в цілому розуміється як сукупність благ, створених людиною, на відміну від природних. Достойністю антропологічного підходу є глибина аналізу культури як прояву різноманітних сфер людського життя.
Завальнюк В. В. Антропологія в системі цінностей права / В. В. Завальнюк // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 31-37.
Keywords: правова культура; антропологія права; антроплологічний підхід; правова система; правове життя; правовая культура; антропология права; антропологический подход; правовая система; правовая жизнь; legal culture; anthropology law; antroplology approach; the legal system; the legal life