Переваги та недоліки впровадження кримінальної відповідальності юридичних осіб у законодавство України - Цимбалюк, Валерій Іванович; Цимбалюк, Валерий Иванович; Tsymbaliuk, Valeriy I. (Одеса : Фенікс, 2014)
У статті розглядається питання кримінальної відповідальності юридичних осіб. Здійснено аналіз історичного розвитку та законодавчого регулювання кримінальної відповідальності юридичних осіб в зарубіжних країнах. Визначено позитивні та негативні риси встановлення кримінальної відповідальності юридичних осіб у законодавство України.

В статье рассматривается вопрос уголовной ответственности юридических лиц. Осуществлен анализ исторического развития и законодательного регулирования уголовной ответственности юридических лиц в зарубежных странах. Определены положительные и отрицательные стороны установления уголовной ответственности юридических лиц в законодательство Украины.

The paper addresses the issue of criminal liability of legal persons. The analysis of the historical development of legal regulation and criminal liability of legal persons in foreign countries. Positive and negative traits to establish criminal liability of legal persons in the legislation of Ukraine.
Цимбалюк В. І. Переваги та недоліки впровадження кримінальної відповідальності юридичних осіб у законодавство України / В. І. Цимбалюк // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 325-331.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; кримінальна відповідальність; юридичні особи; історичний розвиток; законодавче регулювання; зарубіжні країни; законодавство України; уголовная ответственность; юридические лица; историческое развитие; законодательное регулирование; зарубежные страны; законодательство Украины; criminal liability; entities; historical development; legislative control; foreign countries; Ukrainian legislation