До питання про функціональне тлумачення змісту юридичних норм - Гончаров, В. В.; Goncharov, V. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
Стаття присвячена одному з найменш досліджених у вітчизняній літературі способу тлумачення юридичних норм — функціональному. Аналізуються підходи до нього, що склалися в теорії права, та робиться висновок про помилковість спроб обґрунтувати функціональне тлумачення юридичних норм через теорію змісту норми як волі історичного законодавця. Доводиться потреба у функціональній інтерпретації не тільки оціночних понять, але й будь-якого іншого тексту нормативно-юридичного акта.
Гончаров В. В. До питання про функціональне тлумачення змісту юридичних норм / В. В. Гончаров // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 270-276.
Keywords: функціональний контекст; воля історичного законодавця; оціночні поняття; функціональне тлумачення; функциональное толкование; функциональный контекст; воля исторического законодателя; оценочные понятия; functional interpretation; functional context; intentions of a historical legislator; appreciative concepts