Закон України «Про інформацію» як джерело адміністративного права з питань забезпечення доступу до публічної інформації - Сибіга, О. М.; Сыбига, А. Н.; Sybiha, O. M. (Одеса : Гельветика, 2018)
У статті розглядається Закон України «Про інформацію» як джерело адміністративного права з питань забезпечення доступу до публічної інформації. Акцентується увага на тому, що перша редакція нормативно-правового акта мала багато вад, які не давали змогу гарантувати реалізацію права доступу до публічної інформації, основними з яких є неузгодженість термінології, невідповідність європейським стандартам та відсутність механізму забезпечення доступу до публічної інформації. Відстежуються в хронологічному порядку зміни, які вносилися до Закону України «Про інформацію», та називаються причини, які стали каталізаторами таких змін. В історії дії Закону України «Про інформацію» виділяються два етапи, кожен із яких має свої особливості щодо забезпечення доступу до публічної інформації

Закон Украины «Об информации» как источник административного права по вопросам обеспечения доступа к публичной информации. В статье рассматривается Закон Украины «Об информации» как источник административного права по вопросам обеспечения доступа к публичной информации. Акцентируется внимание на том, что первая редакция нормативно-правового акта имела множество недостатков, которые не позволяли гарантировать реализацию права доступа к публичной информации, основными из которых являются несогласованность терминологии, несоответствие европейским стандартам и отсутствие механизма обеспечения доступа к публичной информации. Прослеживаются в хронологическом порядке изменения, которые вносились в Закон Украины «Об информации», и называются причины, которые стали катализаторами таких изменений. В истории действия Закона Украины «Об информации» выделяются два этапа, каждый из которых имеет свои особенности относительно обеспечения доступа к публичной информации.

Law of Ukraine “On information” as a source of administrative law on issues of ensuring access to public information. The Law “On information” as a source of administrative law on issues of ensuring access to public information is considered in this paper. Attention is drawn to the fact that the first version of the regulatory act had many drawbacks that prevented the implementation of the right of access to public information, the main ones being the lack of consistency of terminology, non-compliance with European standards and the lack of a mechanism for ensuring access to public information. Chronologically, the changes that were introduced into the Law of Ukraine “On information” are monitored, and the reasons that have become the catalysts for such changes are called. In the history of the Law of Ukraine “On information” there are two stages, each of which has its own peculiarities in terms of ensuring access to public information
Сибіга О. М. Закон України «Про інформацію» як джерело адміністративного права з питань забезпечення доступу до публічної інформації / Сибіга О. М. // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 81 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 134-140.
Keywords: публічна інформація; забезпечення доступу до публічної інформації; акти національного законодавства; Закон України «Про інформацію»; публичная информация; обеспечение доступа к публичной информации; акты национального законодательства; Закон Украины «Об информации»; public information; access to public information; acts of national legislation; Law of Ukraine “On information”