Миротворча діяльність як засіб забезпечення миру у світі - Меліщук, О. Е.; Мелищук, О. Э.; Melichuk, O. E. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор у своїй статті каже, що миротворча діяльність є найефективнішим засобом врегулювання військового та політичного конфлікту. Міжнародна діяльність є універсальним інструментом боротьби за збереження миру та міжнародної безпеки, концепція якої покладена в основу Статуту ООН.
Меліщук О. Е. Миротворча діяльність як засіб забезпечення миру у світі / О. Е. Меліщук // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010. - С. 237-240.
Keywords: миротворча діяльність; врегулювання військового та політичного конфлікту мирним шляхом; міжнародна безпека; міжнародна діяльність; ООН; підтримання миру; миротворчі операції; миротворческая деятельность; урегулирование военного и политического конфликта мирным путем; международная безопасность; международная деятельность; поддержание мира; миротворческие операции; peacekeeping; military and political settlement of the conflict by peaceful means; international security; International activity; peace-keeping; peacekeeping operations; UN