Щодо підстав усунення від права на спадкування в римському праві - Абрамов, Максим Вікторович; Абрамов, Максим Викторович; Abramov, Maksym V. (My University, 2014)
У статті автор досліджує правові норм, що регламентують підстави усунення спадкоємців від права на спадкування в римському праві. Вказуються причини появи правових норм, які стосуються усунення від права на спадкування.

В статье автор исследует правовые нормы, которые регламентируют основания отстранения наследников от права на наследование в римском праве. Указываются причины появления правовых норм касающихся отстранения от права на наследование.

In the article author examines the legal rules which governed the exclusion of heirs from the right to inheritance in Roman law. It is indicated the reasons for the emergence of the rule of law relating to the removal of the right to inheritance.
Абрамов М. В. Щодо підстав усунення від права на спадкування в римському праві / М. В. Абрамов // Часопис цивілістики. – 2014. – Вип. 17. – С. 219-222.
Keywords: усунення від права на спадкування; негідні спадкоємці; фіск; спадщина; римське право; патріархальна сім’я; отстранение от права на наследование; негодные наследники; фиск; наследство; римское право; патриархальная семья; exclusion from the right to inheritance; unworthy heirs; fisk; inheritance; Roman law; patriarchal family