Рейдерство: загроза та шляхи подолання (економіко-правовий аналіз) - Василенко, М. Д.; Василенко, Н. Д.; Vasylenko, N. D. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті розглядаються організаційно-правові аспекти протидії рейдерству як одній із загроз економічній безпеці. Обґрунтовується необхідність здійснення нормативного регулювання цього явища на рівні забезпечення національної безпеки в цілому. Обговорено види рейдерства та встановлено форми захисту прав суб'єктів господарювання від рейдерських нападів. Проаналізовано заходи щодо захисту від схем рейдерських атак на підприємствах. Протидія рейдерству має ефективно здійснюватись як на рівні окремого підприємства, так і на державному рівні.
Василенко М. Д. Рейдерство: загроза та шляхи подолання (економіко-правовий аналіз) / М. Д. Василенко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 96-104.
Keywords: рейдерство; підприємство; корпоративний шантаж; законодавство; антирейдерський захист; рейдерське захоплення; юридична особа; предприятие; корпоративный шантаж; законодательство; антирейдерская защита; рейдерский захват; юридическое лицо; raiding; enterprise; corporate blackmail; legislation; anti-raider protection; raider seizure; legal entity