Процес імплементації в нацональне законодавство модельних норм права: теорія та практика - Іванченко, Ольга Миколаївна (Одеса, 2014)
Останнім часом відбувається процес імплементації в національне законодавство модельних норм права. Це відбувається завдяки стримкому входженню нашої держави у міжнародну спільноту. Це зумовлюється потребою створення узгодженого правового простору, який сприяв би всебічному розвитку економічних, торговельних, культурних, інших зв’язків між країнами та плідно впливав на розвиток прогресивних процесів також у їх внутрішньодержавному житті. В последнее время происходит процесс имплементации в национальное законодательство модельных норм права. Это происходит благодаря стремительному вхождению нашего государства в международное сообщество. Это обусловлено необходимостью создания согласованного правового пространства, которое способствовало бы всестороннему развитию экономических, торговых, культурных, других связей между странами и плодотворно влияло на развитие прогрессивных процессов также в их внутригосударственной жизни. Recently the process of implementation in national legislation model law is occured. This occurs due to the rapid entry of our country into the international community. This is due to the need to create a consistent legal environment that would facilitate the comprehensive development of economic, trade, cultural and other ties between the two countries and successfully influenced the development of innovative processes and in their domestic life.
Іванченко О. М. Процес імплементації в національне законодавство модельних норм права : теорія та практика / О. М. Іванченко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 52. – С. 64-74.
Keywords: імплементація; модельні норми права; узгоджений правовий простір; розвиток зв’язків між країнами; имплементация; модельные нормы права; согласованное правовое пространство; развитие связей между государствами; implementation; model law; consistent legal environment; ties between countries