Урядові кабінети та їх атрибути в контексті «зрілого» транзиту конституційного дизайну у Вірменії (1998-2012 рр.) - Бялоблоцький, Збігнев (My University, 2013)
Запропоновано аналіз «зрілого» етапу конституційного дизайну у Вірменії (1998-2012 рр.). Визначено місце та атрибути урядів у контексті відмінних форматів вірменського напівпрезиденталізму. Проаналізовано конструкції / способи формування урядів, визначено різницю між ними в умовах превалювання того чи іншого формату партійної / непартійної композиції парламенту. Означено проблеми конституційного дизайну у Вірменії.

Предложен анализ «зрелого» этапа конституционного дизайна в Армении (1998-2012 гг.) Определено место и атрибуты правительства в контексте отличных форматов армянского полупрезидентализма. Проанализированы конструкции и способы формирования правительств, определено различие между ними в условиях превалирования того или иного формата партийной или непартийной композиции парламента. Определены проблемы конституционного дизайна в Армении.

The article is dedicated to analyzing the «mature» stage of constitutional design in Armenia (1998-2012). The author defined the place and attribute of cabinets in context of different formats of Armenian semi-presidentialism; analyzed the structures and methods of cabinet formation; defined the difference between cabinets in terms of party/non-party format prevalence in parliamentary composition; described problems of constitutional design in Armenia.
Keywords: конституційний дизайн у Вірменії; урядові кабінети; політична система Вірменії; конституційна реформа у Вірменії; конституционный дизайн в Армении; политическая система Армении; правительственные кабинеты; конституционная реформа в Армении; constitutional design in Armenia; government offices; political system of Armenia; constitutional reform in Armenia