Деякі аспекти інформатизації податкової служби України - Трофименко, Олена Григорівна; Трофименко, Елена Григорьевна; Trofimenko, Elena G.; Логінова, Н. І.; Loginova, N. I. (My University, 2012)
У статті розглядається існуючий стан інформатизації Державної податкової служби України. Конкретизовано пріоритетні напрями інформатизації податкової служби на сучасному етапі. Про аналізовано можливості застосування досвіду різних країн Європейського Союзу щодо інформатизації відносин з платниками податків у нашій країні.

В статье исследуются отдельные вопросы полномочий Антимонопольного комитета Украины, в частности предлагаемые изменения в законодательство, которыми предусматривается уточнение ныне существующих полномочий; характер взаимоотношений между АМКУ и субъектами хозяйствования, вопрос поддержания баланса между публично-правовыми и частноправовыми интересами.

In this article the author analyses the separate questions of the powers of Antimonopoly Committee of Ukraine, in particular proposed legislation changes, which are aimed to clarify current powers of antitrust authorities; character of relationship between AMCU and legal entities; the question of а balance between public and private interests.
Трофименко О. Г. Деякі аспекти інформатизації податкової служби України / О. Г. Трофименко, Н. І. Логінова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – № 65. – С. 379-384.
Keywords: інформатизація; інформаційні технології; податкова служба; електронна форма; платники податків; информатизация; информационные технологии; налоговая служба; электронная форма; плательщики налогов; informatization; information technologies; tax service; electronic form; taxpayers