Інтеграційні процеси в країнах ібероамериканського світу - Вакарчук, Катерина Василівна; Вакарчук, К. В.; Вакарчук, Екатерина Васильевна; Vakarchuk, Kateryna V. (Одеса : Фенікс, 2017)
В статті проаналізовано та розглянуто основні інтеграційні процеси, які сформувалися в країнах ібероамериканського світу, що призвели до створення значної кількості функціональних об’єднань та угрупувань на основі культурної, етнічної та мовної інтеграції. Зазначено, що активізація цих процесів припала на 90-ті роки ХХ ст. Дані інтеграційні процеси мають на меті створення не тільки економічних, торгових та митних союзів, але і політичних, з створенням наднаціональних інститутів політичної влади.

В статье проанализированы и рассмотрены основные интеграционные процессы, которые сформировались в странах ибероамериканского мира, что привели к созданию значительного количества функциональных объединений и групп на основе культурной, этнической и языковой интеграции. Указано, что активизация этих процессов пришлась на90-е годы ХХ в. Данные интеграционные процессы имеют целью создание не только экономических, торговых и таможенных союзов, но и политических, с созданием наднациональных институтов политической власти.

The article analyzes the basic and integration processes, wich are formed in the countries of the Ibero-American world, this processes created a large number of functional groups and associations, through the cultural, ethnic and linguistic integration. Also, this processes intensified in the 90 years ofthe twentieth century. This integration processes aimed to creation not only economic, trade and customs union, but also political, with the creation of supкфnational institutions of political power.
Вакарчук К. В. Інтеграційні процеси в країнах ібероамериканського світу / К. В. Вакарчук // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 103-109.
Keywords: інтеграційні процеси; етнічна та мовна інтеграціїя; політична влада; ібероамериканський світ; интеграционные процессы; этническая и языковая интеграция; политическая власть; ибероамериканский мир; integration processes; ethnic and linguistic integration; political power; Ibero-American world; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::International law