Сутність адміністративної діяльності щодо здійснення нагляду органами виконавчої влади та її місце у виконавчій владі - Денисова, А. В.; Денисова, А. В.; Denysova, A. V. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена обґрунтуванню ознак та визначенню поняття адміністративної діяльності щодо здійснення нагляду органами виконавчої влади України. Спираючись на наявні теоретичні напрацюання, встановлено, що адміністративна діяльність щодо здійснення нагляду органами виконавчої влади є врегульованою нормами адміністративного права специфічною, виконавчо-розпорядчою, пiдзаконною, державно-владною цілеспрямованою діяльністю уповноважених органів виконавчої влади (їх посадових осіб) щодо забезпечення реалізації конституційних прав громадян та захисту їхніх прав і свобод.

Сущность административной деятельности по осуществлению надзора органами исполнительной власти и ее место в исполнительной власти. Статья посвящена обоснованию признаков и определению понятия административной деятельности по осуществлению надзора органами исполнительной власти. Основываясь на существующих теоретических роботах, установлено, что административной деятельностью по осуществлению надзора органами исполнительной власти является урегулированная нормами административного права специфичная, исполнительно-распорядительная, подзаконная, государственно-властная целенаправленная деятельность уполномоченных органов исполнительной власти (их должностных лиц) по обеспечению реализации конституционных прав граждан и защиты их прав и свобод.

The essence of administrative activities for the implementation of supervision by executive authorities and its place in the executive branch. The article is devoted to the substantiation of the signs and definition of the concept of administrative activity for the implementation of supervision by the executive authorities. Based on the existing theoretical scientific works, it is established that the administrative activities for the implementation of supervision by the executive authorities are specific, executive, administrative, subordinate, state-authoritative, purposeful activities of the authorized executive bodies (their officials) to ensure the implementation of the constitutional rights of citizens and protecting their rights and freedoms.
Денисова А. В. Сутність адміністративної діяльності щодо здійснення нагляду органами виконавчої влади та її місце у виконавчій владі / А. В. Денисова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 79. – С. 46-50.
Keywords: адміністративна діяльність; адміністративний нагляд; орган виконавчої влади; виконавча влада; административная деятельность; административный надзор; орган исполнительной власти; исполнительная власть; administrative activity; administrative supervision; executive authority; executive power