Суміжні з порукою правовідносини в цивільному праві України - Федосєєв, Петро Михайлович; Федосєєв, П. М.; Fedosieiev, Petro M. (Одеса, 2018)
Зроблена певна спроба правового «зрізу» вивчення конкретних відмінностей поруки, як засобу забезпечення виконання зобов’язань, від гарантії, авалю, страхування. Розглядаючи поруку під різними кутами, різними засобами порівняння з подібними інститутами отримується можливість більш поглибленого вивчення засобів забезпечення зобов’язання. Майнова відповідальність, забезпечена порукою, є, хоча і допоміжним засобом, але без такого дієвого регулятора, за умови правильного використання, досягти належного виконання обов’язків та реалізації прав часто буває неможливо.
Федосєєв П. М. Суміжні з порукою правовідносини в цивільному праві України / П. М. Федосєєв // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2018. – Вип. 30. – С. 27-31.
Keywords: порука; аваль; гарантія; страхування; кредитор; боржник; забезпечення; surety; endorsement; guarantee; insurance; creditor; debtor; security; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE