Аналіз культурологічного аспекту легітимізації застосування кримінально-правових заходів (на творах української класичної літератури) - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, Александр Васильевич; Kozachenko, Oleksandr V. (My University, 2014)
В статті на підставі запропонованого культуро-антропологічного підходу досліджуються зразки української класичної літератури з метою встановлення відношення суспільства до застосовуваних кримінально-правових заходів впливу на осіб, які вчинили злочин. Підкреслюється нерозривний зв’язок між державною кримінально-правовою політикою протидії злочинності і культурою українського народу.

В статье на основании предложенного культурно-антропологического подхода исследуются образцы украинской классической литературы с целью установления отношения общества к применяемым уголовно-правовых мер воздействия на лиц, совершивших преступление. Подчеркивается неразрывную связь между государственной уголовно-правовой политики противодействия преступности и культурой украинского народа.
Козаченко О. В. Аналіз культурологічного аспекту легітимізації застосування кримінально-правових заходів (на творах української класичної літератури) / О. В. Козаченко // Юридичний вісник. – 2014. – №4. – С. 199-205.
Keywords: кримінальне право; культуро-антропологічний вимір; гуманізація; українська класична література; кримінально-правові заходи; уголовное право; культуро-антропологическое измерение; гуманизация; украинская классическая литература; уголовно-правовые меры; criminal law; cultural and anthropological dimension; humanization; ukrainian classical literature; criminal law measures