Історичний розвиток правового режиму "селянських лісів" на території України - Смолярчук, Р. Ф.; Смолярчук, Р. Ф.; Smoliarchuk, R. F. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
Стаття присвячена дослідженню розвитку правового режиму селянських, колгоспних лісів у до- революційний, радянський та сучасний періоди розвитку. Проведено загальну періодизацію розвитку їхнього правового режиму.

Историческое развитие правового режима "крестьянских лесов" на территории Украины. Статья посвящена исследованию развития правового режима крестьянских, колхозных лесов в дореволюционный, советский и современный периоды развития. Проведена общая периодизация развития их правового режима.

Historical development of the legal regime of "peasant forests' on the territory of Ukraine. The article investigates the legal regime of peasant, collective farm forests in pre-revolutionary, Soviet and modern periods of development. General periodization of their legal regime was conducted.
Смолярчук Р. Ф. Історичний розвиток правового режиму "селянських лісів" на території України / Р. Ф. Смолярчук // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 77. – С. 179-186.
Keywords: ліс; право власності на ліси; правовий режим лісів; селянські ліси; колгоспні ліси; лес; право собственности на леса; правовой режим лесов; крестьянские леса; колхозные леса; forest; ownership of forests; legal regime of forests; peasant forests; collective farm forests