Концептуально-методологічні засади дослідження міжнародних санкцій у зовнішньополітичному аналізі - Седляр, Юлія Олександрівна; Седляр, Ю. О.; Седляр, Юлия Александровна; Sedliar, Yuliia O. (Одеса : Фенікс, 2017)
Стаття розкриває теоретичні засади дослідження міжнародних санкцій у зовнішньополітичному аналізі. Головна увага зосереджена на висвітленні ролі внутрішніх та міжнародних чинників, що виз-начають ефективність політики санкцій. Виклад розпочинається ізвисвітлення факторів, що визначають потенціал держави здійснювати зовнішню політику, з’ясовуються параметри успішності примусової дипломатії. Оцінюються внутрішньополітичні чинники, що впливають на ефективність міжнародних санкцій як інструменту зовнішньої політики

В статье раскрываются теоретические подходы к исследованию международных санкций во внешнеполитическом анализе. Основное внимание уделяется освещению роли внутренних и международных факторов, которые определяют эффективность политики санкций. Изложение начинается с рассмотрения условий, определяющих потенциал государства осуществлять внешнюю политику, анализируются параметры успешности принудительной дипломатии. Оцениваются внутриполитические факторы, предопределяющие эффективность международных санкций как инструмента внешней политики.

The article deals with the conceptual background of the international sanctions in foreign policy analysis. The main accent is made on domestic and international factors, which determine the efficiency of sanctions policy. It opens with the review of the objective factors that influence the successful foreign policy making, the determinants of the coercive diplomacy efficiency are revealed. It is evaluated the domestic factors the efficiency of international sanctions as the foreign policy tool impact on.
Седляр Ю. О. Концептуально-методологічні засади дослідження міжнародних санкцій у зовнішньополітичному аналізі / Ю. О. Седляр // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 85-103.
Keywords: зовнішня політика; дипломатія; міжнародних відносини; международные санкции; внешняя политика; дипломатия; международных отношения; міжнародні санкціі; international sanctions; Foreign Policy; diplomacy; international relations; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::International law