Академічний плагіат: поняття та наслідки виявлення відповідно до нового Закону України "Про вищу освіту" - Харитонова, Олена Іванівна; Харитонова, Елена Ивановна; Kharitonova, Olena I.; Ульянова, Галина Олексіївна; Ульянова, Галина Алексеевна; Ulianova, Halyna O. (My University, 2014)
У статті досліджено поняття наукового плагіату, закріплене у Законі України «Про вищу освіту». Розкрито наслідки виявлення наукового плагіату у дисертаціях на здобуття наукового ступеня. Визначено питання, які потребують подальшого доопрацювання.

В статье исследуется понятие академического плагиата в соответствии с Законом Украины «О высшем образовании». Раскрыты последствия выявления академического плагиата в диссертациях на соискание ученой степени. Выделены вопросы, которые требуют дальнейшей доработки.

The article explores the concept of academic plagiarism in accordance with the Law of Ukraine «On Higher Education». Revealed consequences identify academic plagiarism in the thesis for the degree. Identify items that require further development.
Харитонова О. І. Академічний плагіат: поняття та наслідки виявлення відповідно до нового Закону України "Про вищу освіту" / О. І. Харитонова, Г. О. Ульянова // Часопис цивілістики. – 2014. – Вип. 17. – С. 228-232.
Keywords: плагіат; академічний плагіат; привласнення авторства; обнародування твору; відтворення тексту; Закон України «Про вищу освіту»; юридичний текст; Закон України «Про авторське право і суміжні права»; плагиат; академический плагиат; присвоение авторства; обнародование произведения; воспроизведение текста; Закон Украины «О высшем образовании»; юридический текст; Закон Украины «Об авторском праве и смежных правах»; plagiarism; academic plagiarism; attribution of authorship; publication of the work; to reproduce the text; The Law of Ukraine "On Higher Education"; legal text; The Law of Ukraine "On Copyright and Related Rights"