Дослідження інтеграції технології блокчейн у платіжні системи - Перчеклій, Д. В. (Одеса : Міжнародний університет, 2025)
У даних тезах розглядаються ключові особливості впровадження технології блокчейн у сучасні платіжні системи. Проаналізовано основні переваги використання блокчейну — зокрема, підвищення рівня безпеки, прозорості операцій, швидкості виконання транзакцій і зменшення комісійних витрат. Також визначено основні проблеми, які виникають під час інтеграції цієї технології в існуючу банківську інфраструктуру: масштабованість, регуляторна невизначеність, технічна сумісність та потреба у кваліфікованих спеціалістах. Наведено приклади моделей, що поєднують традиційні платіжні системи з децентралізованими рішеннями, а також окреслено напрями подальших досліджень у цій сфері.
Перчеклій Д. В. Дослідження інтеграції технології блокчейн у платіжні системи / Д. В. Перчеклій // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – С. 45-47. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31328
Keywords: технології блокчейн; сучасні платіжні системи; переваги використання блокчейну