Право на свободу зібрань в контексті криміналізації - Мітріцан, Наталія Геннадієвна (Одеса, 2016)
Статтю присвячено розгляду свободи мирних зібрань, демонстрацій. Досліджено правомірність використання державами підстав обмеження визнаної свободи та різним видам втручання в її реалізацію. Особливу увагу приділено рішенням Європейського суду щодо України.
Мітріцан Н. Г. Право на свободу зібрань в контексті криміналізації / Н. Г. Мітріцан // Кримінально-правова політика України у дискурсі рішень Європейського суду з прав людини: матер. міжнар.наук.-практ. інтернет-конф., (м. Одеса, 22 квітня 2016 р.) / Одеса, 2016. – С. 194-198.
Keywords: Європейський суд з прав людини; свобода мирних зібрань; підстави обмеження свободи мирних зібрань; дозвіл на проведення мирних зібрань; Конституція України; мирний характер зібрань