Процес "Україна - Румунія" - Тарасюк, Катерина Петрівна (Одеса : Гельветика, 2020)
Метою даної статті є з'ясування мети українсько- румунських територіальних суперечностей. Автор робить висновок, що Україна, як ніхто зацікавлений в подальшому якнайшвидшому і повному облаштуванні своїх кордонів, виходячи з власних державних інтересів, розвитку стабільних і добросусідських відносин зі своїми сусідами в т. ч. і з Румунією.
Тарасюк К. П. Процес "Україна - Румунія" / К. П. Тарасюк // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 26-271.
Keywords: Україна; Румунія; територіальні претензії; кордон; о. Зміїний; Чорне море; Міжнародний Суд ООН