Державна символіка як індикатор політичного розвитку (на прикладі країн Центральної Азії та Казахстану) - Мамонтова, Елла Вікторівна; Мамонтова, Е. В.; Мамонтова, Элла Викторовна; Mamontova, Ella V. (Одеса: Фенікс, 2019)
Визначаються місце та роль державної символіки у процесах державотворення. На прикладі країн Центральної Азії та Казахстану досліджуються основні етапи становлення символічного суверенітету у молодих країнах, що виникли на теренах колишнього СРСР, і, на основі означення та співставлення їх характерних особливостей, виявляється взаємообумовленість політичного та соціокультурного детермінантного суспільного розвитку.

Определяются место и роль государственной символики в процессах государства. На примере стран Центральной Азии и Казахстана исследуются основные этапы становления символического суверенитета в молодых странах, возникших на территории бывшего СССР, и на основе определения и сопоставления их характерных особенностей, оказывается взаимообусловленность политического и социокультурного детерминантного общественного развития.

The place and role of state symbols in the processes of state formation are determined. The example of Central Asia and Kazakhstan examines the main stages of symbolic sovereignty in young countries that emerged in the former Soviet Union, and, based on the definition and comparison of their characteristics, reveals the interdependence of political and sociocultural determinants of social development.
Мамонтова Е. В. Державна символіка як індикатор політичного розвитку (на прикладі країн Центральної Азії та Казахстану) / Е. В. Мамонтова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 125-138.
Keywords: державна символіка; державотворення; політичний розвиток; суверенітет; Центральна Азія; Казахстан; государственная символика; государствообразование; политическое развитие; сувернитет; Центральная Азия; Казахстан; state symbols; state-building process; political development; sovereignty; Central Asia; Kazakhstan; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE