Деякі аспекти проблеми зовнішньої допомоги сторонам у внутрішніх збройних конфліктах - Кузьмін, Едуард Едуардович; Кузьмин, Эдуард Эдуардович; Kuzmin, Eduard Eduardovych (Одеса : Юридична література, 2016)
У тезах доповіді робиться певна спроба осмислення деяких аспектів нагальної проблеми сучасності – «проблеми інтернаціоналізації»: глобальної проблеми надання допомоги третіми державами сторонам внутрішніх збройних конфліктів. Особлива увага звертається на контраверсійну оцінку такої допомоги сучасним міжнародним правом. Аналізується правомірна та неправомірна допомога, принцип взаємності, підривне втручання, підривна діяльність, а також принцип пропорційності.

В тезисах доклада осуществляется определенная попытка осмысления некоторых аспектов насущной проблемы современности – «проблемы интернационализации»: глобальной проблемы оказания помощи третьими государствами сторонам внутренних вооруженных конфликтов. Особое внимание обращается на контраверсионную оценку такой помощи современным международным правом. Анализируется правомерная и неправомерная помощь, принцип взаимности, подрывное вмешательство, подрывная деятельность, а также принцип пропорциональности.

A certain attempt of understanding of some aspects of the contemporary issues of “internationalization”: the global problem of assistance of third States to parties of internal armed conflicts has been made in the theses of the report. Particular attention has been paid to controversial estimation of modern international law. Legitimate and illegal aid, the principle of reciprocity, subversive intervention, subversion, and the principle of proportionality has been analyzed.
Кузьмін Е. Е. Деякі аспекти проблеми зовнішньої допомоги сторонам у внутрішніх збройних конфліктах / Е. Е. Кузьмін // Правові та інституційні механізми забезпечення розвитку держави та права в умовах євроінтеграції : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 20 трав. 2016 р.) : у 2 т. / відп. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», ПРЦ НАПрНУ. – Одеса : Юридична література, 2016. – Т. 1. – С. 329-331.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; зовнішня допомога; внутрішній збройний конфлікт; проблема інтернаціоналізації; надання допомоги третіми державами; підривне втручання; підривна діяльність; принцип пропорційності; внешняя помощь; внутренний вооруженный конфликт; проблема интернационализации; оказание помощи третьими государствами; подрывное вмешательство; подрывная деятельность; принцип пропорциональности; foreign aid; internal armed conflict; problem of internationalization; assisting third countries; subversive intervention; subversion; principle of proportionality