Проблеми реалізації конституційного права особи на охорону здоров’я: сучасний погляд - Швець, Ю. Ю.; Швец, Ю. Ю.; Shvets, Yu. Yu. (Одеса : Гельветика, 2017)
Статтю присвячено висвітленню найбільш актуальних проблем сучасності у сфері забезпечення реалізації права особи на охорону здоров’я. Автором визначаються критерії належної реалізації даного права; виокремлюються проблеми, які виникають у процесі реалізації права на охорону здоров’я, та розробляються пропозиції щодо можливості їх усунення.

Проблемû реализации конституционно права человека на охрану здоровья: современнûй взгляд. - Статья. Статья посвящена освещению наиболее актуальных проблем современности в сфере обеспечения реализации права человека на охрану здоровья. Автором определяются критерии надлежащей реализации данного права; выделяются проблемы, возникающие в процессе реализации права на охрану здоровья, и разрабатываются предложения по возможности их устранения.

Problems of constitutional implementation of the right of a person to health: a modern view. . The article is devoted to the coverage of the most pressing problems of the present in the sphere of ensuring the realization of the right of the person to health care. The author defines the criteria for the proper implementation of this right; the problems that arise in the process of realization of the right to health care are highlights and suggestions on the possibility of their elimination are developed.
Швець Ю. Ю. Проблеми реалізації конституційного права особи на охорону здоров’я: сучасний погляд / Ю. Ю. Швець // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 20 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 178-185.
Keywords: конституційне право; охорона здоров’я; проблеми реалізації; конституционное право; здравоохранение; проблемы реализации; constitutional law; health care; implementation problems