Сутність окремого провадження в цивільному судочинстві - Цал-Цалко, Юлія Юліївна; Цал-Цалко, Ю. Ю.; Tsal-Tsalko, Yuliia Yu. (Одеса : Фенікс, 2026)
Окреме провадження посідає важливе місце у структурі цивільного судочинства, оскільки спрямоване на вирішення низки значущих правових завдань, пов’язаних із підтвердженням юридичних фактів та охороною прав і законних інтересів осіб. Ідеологічне та ціннісно-правове підґрунтя цього виду провадження є усталеним у сучасній правовій доктрині та відображає загальні тенденції розвитку цивільного процесуального права.
Цал-Цалко Ю. Ю. Сутність окремого провадження в цивільному судочинстві. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 193-196. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33039
Keywords: цивільне судочинство; окреме провадження; охорона цивільних прав; свобода та інтереси особи; юридичні факти; civil proceedings; separate proceedings; protection of civil rights; freedoms and interests of the individual; legal facts