Європейські орієнтири розвитку України: науково-практичний вимір в умовах воєнних викликів : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. ( місто Одеса, 26 квітня 2024 р.) - (:unkn) unknown (Одеса : Фенікс, 2024)
У збірнику відображено наукові напрацювання вчених, практиків, військовослужбовців у теоретичній та емпіричній площині у сферах філософських основ, загальної теорії та історичних досліджень держави і права, актуальних проблем світових соціально-політичних процесів, соціології та психології в умовах повномасштабного військового вторгнення. Висвітлено питання загроз національній безпеці в їх конституційному вимірі у рамках міжнародного та європейського права, трудового права та права соціального забезпечення, земельного, аграрного та екологічного права, пов’язані з функціонуванням економіки та підприємництва в умовах європейського вибору України. Розглянуто проблеми інформатизації та цифровізації суспільства, захисту інформації та кібербезпеки в умовах військового вторгнення, питання методики викладання іноземних мов, теорії та практики перекладу, проблеми лінгвістики та журналістики. Відображено наукові напрацювання у сферах адміністративного права та процесу, фінансового, морського та митного права, організації та вдосконалення судоустрою, прокуратури, інших правоохоронних органів, адвокатури. Висвітлено питання кримінального права, кримінально-процесуальних аспектів кримінального провадження та кримінологічних особливостей протидії злочинності в умовах воєнного стану, криміналістики, судової експертизи, психології та медицини у забезпеченні судочинства, цивільного та сімейного права, інтелектуальної власності та патентної юстиції, цивільного судочинства, господарського права та процесу. Розглянуто актуальні питання діяльності сучасних бібліотек у закладах вищої освіти, фізичної підготовки здобувачів вищої освіти. Збірник розраховано на наукових і науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти, практичних працівників у сферах юридичної, економічної, соціологічної, політологічної, психологічної, філологічної наук, журналістики та кібербезпеки тощо.

The collection reflects the scientific achievements of scientists, practitioners, and military personnel in the theoretical and empirical spheres in the fields of philosophical foundations, general theory and historical research of the state and law, current problems of world socio-political processes, sociology and psychology in the conditions of a full-scale military invasion. The issue of threats to national security in their constitutional dimension within the framework of international and European law, labor law and social security law, land, agrarian and environmental law, related to the functioning of the economy and entrepreneurship in the conditions of the European choice of Ukraine, is covered. The problems of informatization and digitization of society, information protection and cyber security in conditions of military invasion, issues of foreign language teaching methods, theory and practice of translation, problems of linguistics and journalism were considered. Scientific developments in the areas of administrative law and process, financial, maritime and customs law, organization and improvement of the judicial system, prosecutor's office, other law enforcement agencies, advocacy are reflected. Issues of criminal law, criminal-procedural aspects of criminal proceedings and criminological features of countering crime in the conditions of war are highlighted state, criminology, forensics, psychology and medicine in the provision of justice, civil and family law, intellectual property and patent justice, civil justice, business law and process. Current issues of the activity of modern libraries in higher education institutions are considered education, physical training of students of higher education. The collection is intended for scientific and scientific-pedagogical workers, students of higher education, practical workers in the fields of law, economics, sociology, political science, psychology, philology, journalism and cyber security, etc.
Європейські орієнтири розвитку України: науково-практичний вимір в умовах воєнних викликів : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 26 квітня 2024 р.) / НУ "ОЮА" ; за заг. ред. С. В. Ківалова ; відп. за вип. М. Р. Аракелян. – Одеса : Фенікс, 2024. – 1000 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.28085
Keywords: кримінальне право; протидія злочинності в умовах воєнного стану; криміналістика; судова експертиза; психологія; медицина; цивільне та сімейне право; інтелектуальна власність; патентна юстиція; цивільне судочинство; господарське право та процес; інформатизація та цифровізація суспільства; захист інформації та кібербезпеки в умовах військового вторгнення; питання методики викладання іноземних мов; теорія та практика перекладу; проблеми лінгвістики та журналістики; criminal law, combating crime under martial law, criminalistics, forensic examination, psychology, medicine, civil and family law, intellectual property patent justice, civil justice, business law and process, informatization and digitalization of society, information protection and cyber security in the face of a military invasion, issues of foreign language teaching methods, theory and practice of translation, problems of linguistics and journalism