Розробка комплексної системної оцінки стану протезного поля і тканин порожнини рота при визначенні показань до протезування й якості протезування незнімними протезами у хворих із хронічним генералізованим пародонтитом - Максименко, П. В. (My University, 2008)
Автор, грунтуючись на основних клінічних і лабораторних методах дослідження, розробив комплексну системну оцінку стану пародонта. В основу методу покладено клініколабораторну методику ЛКС-дослідження ротової рідини, що вже знайшла широке застосування у медицині, але недостатньо використовується застосовувана в стоматологічних дослідженнях. У результаті дослідження розроблені чіткі показання до протезування малих дефектів зубних рядів різними видами суцільнолитих мостоподібних протезів у пацієнтів із генералізованим пародонтитом.
Максименко П. В. Розробка комплексної системної оцінки стану протезного поля і тканин порожнини рота при визначенні показань до протезування й якості протезування незнімними протезами у хворих із хронічним генералізованим пародонтитом / П. В. Максименко // Досягнення біології та медицини. – 2008. - № 2 (12). – С. 45-49.
Keywords: генералізований пародонтит; зубне протезування; ЛКС-діагностика; незнімні зубні протези