Корейская система в контексте новой стратегии Китая - Кан, Ден Сик (Одеса : Фенікс, 2015)
В данной статье идет речь о создании нового мирового порядка, одним из лидеров которого является Китай. Также изложен авторский взгляд на отношения Китая с КНДР и РК на новом этапе. Статья дает возможность более глубоко понять противоборство между Китаем и США в Азиатско-Тихоокеанском регионе и оценить сопоставление их сил на данном этапе развития.

У даній статті розглядається створення нового світового порядку, одним з лідерів якого є Китай. Також викладено авторський погляд на взаємовідносини Китаю з КНДР та РК на новому етапі. Стаття дає можливість більш глибоко зрозуміти протиборство між Китаєм та США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та оцінити зіставлення їх сил на даному етапі розвитку.

This article describes the process of a new world order creation and reviews China as one of the leaders of this process. Also there is shown the author’s view of the relationship between China, the DPRK and Republic of Korea at the new stage. The article gives an in-depth understanding of confrontation between China and the United States in the Asia-Pacific region and to assess the comparison of their forces at the present stage of development.
Кан Д. С. Корейская система в контексте новой стратегии Китая / Д. С. Кан // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 181-192.
Keywords: Китай; КНДР; США; новый мировой порядок; Азиатско-Тихоокеанский регион; геополитика; Саммит G-20 2014; China; DPRK; USA; new myrovoy order; geopolitics; G-20 Summit in 2014; Asia-Pacific region; Китай; КНДР; США; новий світовий порядок; Азіатсько-Тихоокеанський регіон; Азіатсько-Тихоокеанський регіон; Саміт G-20 2014; Республіка Корея; Республика Корея; the Republic of Korea