О значении норм Европейской конвенции о защите прав человека и основных свобод в российском законодательстве - Моисеев, А. А.; Моісеєв, О. О.; Moiseev, A. A. (Одеса : Фенікс, 2013)
Статья посвящена оценке значения норм Европейской конвенции о защите прав человека и основных свобод в российском законодательстве. В статье определяется правовой статус ЕКПЧ место постановлении ЕСПЧ в системе источников права России и особенности их применения. Указывается, что государстваучастники ЕКПЧ, включая Россию, сталкивается с проблемами толкования и реализации норм ЕКПЧ и решений ЕСПЧ в рамках российского законодательства в сфере правоприменения прав человека.

Cтаття присвячена оцінці значення норм Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод в межах російського законодавства. у статті визначається правовий статус ЄСПЛ, місце постанов ЄСПЛ у системі джерел права Росії і особливості їх застосування. Вказується, що держави-учасниці ЄКПЛ, включаючи Росію, стикаються з проблемами інтерпретації і реалізації Конвенції та рішень Європейського суду з прав людини в межах російського законодавства в сфері дотримання прав людини.

Article devoted to assessing the value of the norms of the European Convention for the protection of human rights and fundamental freedoms in the Russian legislation. The article defines the legal status of the EChR ruling, the EChR place in the system of sources of law in Russia and features of their application. States that the parties oа the EChR, including Russia, faced with problems of interpretation and implementation of the Convention and the decisions of the European Court of human Rights within the framework of Russian legislation in the field of the enforcement of human rights.
Моисеев А. А. О значении норм Европейской конвенции о защите прав человека и основных свобод в российском законодательстве / А. А. Моисеев // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 61-65.
Keywords: Европейский суд по правам человека; применение норм Конвенции; российские суды; международный договор; Європейський суд з прав людини; застосування норм Конвенції; російські суди; міжнародний договір; the European Court of human Rights; application of Convention norms; russian courts; international treaty