Словесний екстремізм та його лінгвістична діагностика - Ажнюк, Л. В.; Azhniuk L. V. (ВД "Гельветика", 2017)
У статті окреслено теоретичне й методологічне підґрунтя лінгвістичної експертизи в справах про вияви мовленнєвого екстремізму в публічній комунікації. Це комплексне лінгвістичне дослідження, яке вимагає застосування низки формалізованих методів, співвідносних із когнітивними моделями юриспруденції.

The paper addresses the issue of the the toretical and methodological background of the forensic linguistic investigation of a variety of verbal manifestations of extremism in the public communication. It is a complex linguistic research requiring the application of a set of formalized methods acceptable for jurisprudence cognitive models
Ажнюк, Л. В. Словесний екстремізм та його лінгвістична діагностика / Л. В. Ажнюк // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Спецвип. – С. 7-14.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; прикладна лінгвістика; юридична лінгвістика; лінгвістична експертиза; лінгвопрагматика; теорія мовленнєвих актів; дискурсивний аналіз; applied linguistics; juridical linguistics; forensic linguistics; linguopragmatics; speech act theory; discourse analysis