Найменування підприємства як об’єкт права інтелектуальної власності - Мороз, В. П.; Moroz, V. P. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті висвітлюються актуальні проблеми правового регулювання випадків набуття найменуванням юридичної особи розрізняльної здатності щодо певних товарів або послуг та можливості віднесення його в такому випадку до нетрадиційних об’єктів права інтелектуальної власності (засобів індивідуалізації) , його відмінність від традиційного засобу індивідуалізації – комерційного най- менування. Проаналізовано аспекти набуття прав на такий об’єкт права інтелектуальної власності, його використання й охорони прав на нього, захисту та припинення відповідних прав.
Мороз В. П. Найменування підприємства як об’єкт права інтелектуальної власності / В. П. Мороз // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 327-335.
Keywords: право на найменування юридичної особи; право інтелектуальної власності; засіб індивідуалізації; особисте немайнове право; право на наименование юридического лица; право интеллектуальной собственности; средство индивидуализации; личное неимущественное право; right to a company name; intellectual property law; mean of individualization; personal non-property right