Дистанційні допити учасників кримінального провадження у фокусі правових позицій Європейського суду з прав людини - Нечипорук, Володимир; Нечипорук, В.; Nechyporuk, Volodymyr (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Тези присвячено питанням відповідності дистанційних допитів учасників кримінального провадження стандартам ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Проаналізовано низку рішень ЄСПЛ з релевантним контекстом. Сформульовано загальні критерії відповідності дистанційних допитів стандартам права на справедливий суд. The theses are devoted to the issues of compliance of remote examinations of participants in criminal proceedings with the standards of Article 6 of the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms. A number of judgments of the European Court of Human Rights within the relevant context have been analysed. General criteria for the compliance of remote examinations with the standards of the right to a fair trial have been formulated.
Нечипорук В. Дистанційні допити учасників кримінального провадження у фокусі правових позицій Європейського суду з прав людини. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 461-464. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33553
Keywords: кримінальне провадження; дистанційний допит; судове провадження; рішення ЄСПЛ; dc.subject; remote examination; judicial proceedings; judgments of the European Court of Human Rights