Вебзастосунок McLab для навчання програмування мікроконтролерів - Русу, Олександр Петрович; Русу, О. П.; Rusu, Oleksandr P.; Лорткіпанідзе, Руслан; Лорткіпанідзе, Р. Р.; Lortkipanidze, Ruslan R.; Черкас, Нікіта Сергійович; Черкас, Н. С.; Cherkas, Nikita S. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
Розглянуто навчальний вебзастосунок McLab, що дозволяє симулювати у браузері роботу схем на основі мікроконтролерів без потреби фізичного створення електричної схеми. Вебзастосунок McLab поєднує функції віртуальної лабораторії, системи управління навчальним контентом, а також забезпечує моделювання роботи мікроконтролерів у реальному часі. Описано відмінності від існуючих рішень, наведено опис та структурну схему вебзастосунку, основних функціональних модулів, інтерфейс та варіанти освітніх сценаріїв.
Русу О. П. Вебзастосунок McLab для навчання програмування мікроконтролерів / О. П. Русу, Р. Р. Лорткіпанідзе, Н. С. Черкас // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг. ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 45-49. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30160
Keywords: вебзастосунок McLab; мікроконтролери; програмне забезпечення