До питання про екологічний податок - Аветісян, Зенфіра Норайрівна (Одеса: Юридична література, 2017)
Стаття присвячена вивченню особливостей екологічного оподаткування в Україні. Визначено сутність поняття екологічного податку, проаналізовано динаміку обсягів викидів забруднювальних речовин в атмосфeру повітря, выдходів, утворених на території України, та надходжень від сплати екологічного податку.
Аветісян З. Н. До питання про екологічний податок / З. Н. Аветісян // Забезпечення прав суб'єктів у аграрних, земельних екологічних та природоресурсних відносинах: матеріали університетської інтернет-конференції для студентів 4-го та 5-го курсів Національного університету «Одеська юридична академія» (м. Одеса, 27 листоп. 2017 р.) відп. ред.: Т. Є. Харитонова та ін.; Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.». — Одеса : Юридична література, 2017 . – С. 5-7.
Keywords: екологічний податок; навколишнє середовище; обсяг викидів; ресурсозберігальні технології; пільгове оподаткування