Застосування норм законодавства Європейського Союзу та міжнародного права до сімейних відносин в Україні - Фасій, Богдан Володимирович; Фасий, Богдан Владимирович; Fasiy, Bohdan V. (My University, 2016)
У статті йдеться про застосування законодавства Європейського Союзу та норм міжнародного права до сімейних відносин в Україні. Досліджується система міжнародно-правових документів у сфері сімейного законодавства України та Європейського Союзу, місце у цій системі міжнародних договорів, зокрема договорів про правову допомогу. Приділено увагу місцю сімейного права в Хартії фундаментальних прав Європейського Союзу та інших Конвенцій, що регулюють сімейне життя.

В статье говорится о применении законодательства Европейского Союза и норм международного права к семейным правоотношениям в Украине. Исследуется система международно-правовых документов в сфере семейного законодательства Украины и Европейского Союза, место в этой системе международных договоров, в частности договоров о правовой помощи. Уделено внимание месту семейного права в Хартии фундаментальных прав Европейского Союза и других конвенций, регулирующих семейную жизнь.

The article refers to the application using of norms the European Union legislation and of the international law to the family relations in Ukraine. We study the system of international law in the field of family law Ukraine and the European Union, a place in the system of international agreements, including agreements on legal assistance. Attention is paid to family law in the Charter of Fundamental Rights of the European Union and other conventions that govern family life.
Фасій Б. В. Застосування норм законодавства Європейського Союзу та міжнародного права до сімейних відносин в Україні / Б. В. Фасій // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 171-175.
Keywords: сімейне право; право ЄС; норми міжнародного права; Європейський суд з прав людини; адаптація; семейное право; право ЕС; нормы международного права; Европейский суд по правам человека; адаптация; family law; EU law; international law; European Court of Human Rights; аdaptation