Соотношение сильного душевного волнения и физиологического аффекта - Мотлич, Ю. О. (Одеса, 2016)
В статті визначено, що підставою для пом'якшення відповідальності та покарання за злочини, учинені в стані сильного душевного хвилювання, є спрямованість діянь винуватої особи. яка їй загалом не властива і сформувалася під впливом сильних емоцій, що виникли у провокаційній ситуації. Запропоновані зміни до кримінального законодавства України, пов'язані з необхідністю уточнення норм, у яких використано аналізоване поняття.
Мотлич Ю. О. Соотношение сильного душевного волнения и физиологического аффекта / Ю. О. Мотлич // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 193-196.
Keywords: сильне душевне хвилювання; афект; емоції; стрес; усвідомлення; передбачення; вина; психічний стан