Передумови виникнення й аналіз проблемних аспектів правозастосовної практики статті 1102 Кримінального кодексу України «Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України» - Сиротов, К. С.; Syrotov, K. S. (Одеса : Гельветика, 2017)
Стаття присвячена дослідженню передумов доповнення Кримінального кодексу України ст. 110/2 «Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України» й аналізу практики притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у вчиненні вказаного злочину.

Статья посвящена исследованию предпосылок дополнения Уголовного кодекса Украины ст. 110/2 «Финансирование действий, совершенных с целью насильственного изменения или свержения конституционного строя или захвата государственной власти, изменения границ территории или государственной границы Украины» и анализу практики привлечения к уголовной ответственности лиц, виновных в совершении указанного преступления.

The article is devoted to the research of the prerequisites of supplementing the Criminal Code of Ukraine art. 110/2 “Financing of actions committed with the aim of forcibly changing or overthrowing the constitutional system or seizing state power, changing the borders of the territory or state border of Ukraine” and analyzing the practice of bringing to justice the persons guilty of committing this crime.
Сиротов К. С. Передумови виникнення й аналіз проблемних аспектів правозастосовної практики статті 110/2 Кримінального кодексу України «Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України» / К. С. Сиротов // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 318-325.
Keywords: Кримінальний кодекс України; державна влада; державний кордон; Уголовный кодекс Украины; государственная власть; государственная граница; Criminal Code of Ukraine; state authorities; state border; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Criminal law