Роль Верховного Суду у забезпеченні єдності судової практики : монографія - Деменчук, Марина Олександрівна; Demenchuk, Maryna O.; Demenchuk Maryna Oleksandrivna; Деменчук, М. О. (Одеса : Фенікс, 2019)
Монографію присвячено актуальній для правової науки та юридичної практики проблемі – ролі Верховного Суду у забезпеченні єдності судової практики в Україні. Автор приділяє увагу питанням історичного розвитку повноважень Верховного Суду та його попередників із забезпечення єдності судової практики на території України, перспективам їх удосконалення з урахуванням процесів євроінтеграції і рекомендацій інститутів світової та європейської співдружності. Комплексно досліджено поняття «єдність судової практики», ознаки її забезпечення та функції, які вона відіграє в державі. Сформульовано авторське визначення поняття «судова практика». Для наукових і практичних працівників, аспірантів, студентів юридичних вищих навчальних закладів і факультетів.
Деменчук М. О. Роль Верховного Суду у забезпеченні єдності судової практики : монографія / М. О. Деменчук. – Одеса : Фенікс, 2019. – 176 с.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Верховний Суд України; судова практика; роль верховних судів; єдність судової практики; The Supreme Court of Ukraine; judicial practice; the role of supreme courts