Види процесуальних рішень слідчого за формою їх прийняття - Гуртієва, Людмила Миколаївна; Гуртієва, Л. М.; Gurtieva, Lyudmila N. (Одеса : Фенікс, 2026)
По-перше зазначимо, що у цих тезах наведено як нові положення та пропозиції, так і ті, що вже були висловлені нами раніше (в окремих наукових статтях в контексті іншої тематики, на які і посилаємось), проте вказано додаткові аргументи або уточнення відповідно до приписів чинного КПК та судової практики Верховного Суду. Звернемо увагу, що законодавча дефініція терміну «слідчий» надана у п. 17 ч. 1 ст. 3 КПК. Кримінально-процесуальну діяльність слідчого можна визначити як сукупність рішень, що приймає, та дій, що вчиняє слідчий у межах своєї компетенції та у встановленій кримінальним процесуальним законодавством процесуальній формі, які спрямовані на вирішення завдань кримінального провадження в цілому (ст. 2 КПК) та досудового розслідування, зокрема.
Гуртієва Л. М. Види процесуальних рішень слідчого за формою їх прийняття. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 511-514. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33184
Keywords: кримінальні процесуальні рішення; Кримінальний процесуальний кодекс України; слідчий; criminal procedural decisions; the Criminal Procedure Code of Ukraine; investigator