Ідеологія формування та функціонування організованих злочинних угруповань в умовах збройного конфлікту - Цехан, Дмитро; Цехан, Д.; Tsekhan, Dmytro (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Проаналізовані основні аспекти щодо трансформаційних процесів формування та функціонування злочинних угруповань в умовах збройного конфлікту. Визначені основні напрями трансформації організованих форм кримінальної активності, зокрема й у частині створення організованих злочинних угруповань, а також особливості встановлення впливу на окремі соціальні процеси в умовах збройного конфлікту. The main aspects of the transformation processes of the formation and functioning of criminal groups in the context of armed conflict are analyzed. The main directions of the transformation of organized forms of criminal activity are determined, in particular in terms of the creation of organized criminal groups, as well as the features of establishing an influence on individual social processes in the context of armed conflict.
Цехан Д. Ідеологія формування та функціонування організованих злочинних угруповань в умовах збройного конфлікту. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 362-366. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33625
Keywords: збройний конфлікт; організована злочинність; організоване злочинне угруповання; ідеологія формування та функціонування організованих злочинних угруповань; armed conflict; organized crime; organized criminal group; ideology of the formation and functioning of organized criminal groups