Захист прав замовника та виконавця у договорах про надання ІТ-послуг - Вовчок, Руслан Володимирович; Вовчок, Р. В.; Vovchok, Ruslan V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Стрімкий розвиток цифрових відносин зумовив принципову трансформацію договірних відносин у сфері інформаційних технологій. Договори про надання ІТ-послуг – зокрема договори на розробку програмного забезпечення (software development agreements), договори технічної підтримки (SLA – Service Level Agreements), договори аутстафінгу та аутсорсингу ІТ-персоналу – набули масового поширення у практиці України та за її межами.
Вовчок Р. В. Захист прав замовника та виконавця у договорах про надання ІТ-послуг. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 126-129. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33007
Keywords: договори про надання ІТ-послуг; інформаційні технології; захист цивільних прав; способи захисту; форми захисту; цифрові правовідносини; неюрисдикційний захист; юрисдикційний захист; IT service contracts; information technologies; protection of civil rights; remedies; forms of protection; digital legal relations; non-judicial protection; judicial protection