Шляхи вдосконалення банківського законодавства України - Івченко, К. А. (My University, 2013)
У статті аналізуються законодавче регулювання банківської діяльності і обгрунтовується висновок про те, що, незважаючи на велику кількість нормативно-правових актів, останнє потребує вдосконалення, насамперед, шляхом скасування застарілих норм та доповнення новими положеннями, що регулюють сучасні аспекти банківських відносин.

В статье анализируется законодательная регуляция банковской деятельности и обосновывается вывод о том, что, несмотря на большое количество нормативно-правовых актов, последние нуждаются в совершенствовании, в первую очередь, путем отмены устаревших норм и дополнения новыми положениями, которые регулируют современные аспекты банковских отношений.

In the article the legislative adjusting of bank activity is analysed and a conclusion is grounded, that, in spite of plenty of normative-legal acts, the last need perfection, above all things, by abolition of out-of-date norms and addition new positions, which regulate the modern aspects of bank relations.
Keywords: державне регулювання діяльності банків; банківські відносини; банківське законодавство України; государственное регулирование деятельности банков; банковские отношения; банковское законодательство Украины; state regulation of banks; banking relationships; banking legislation Ukraine