Програмна реалізація імітаційного моделювання трафіку стандартів STANAG 4677 та AdatP-36 - Стрелковська, Ірина Вікторівна; Стрелковська, І. В.; Strelkovska, Iryna V.; Золотухін, Роман Валерійович; Золотухін, Р. В.; Zolotukhin, Roman V.; Стрелковська, Ірина Вікторівна; Стрелковська, І. В.; Strelkovska, Iryna V. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
В роботі пропонується програмна реалізація імітаційного моделювання трафіку стандартів STANAG 4677 та AdatP-36 щодо оцінки показників якості обслуговування трафіку цих стандартів. Представлено реалізацію генератора проміжків часу між вимогами та механізму буферизації пакетів трафіку ультракороткохвильових радіостанцій. Програмна реалізація імітаційного моделювання дозволяє розрахувати: середній інтервал між вимогами на обслуговування трафіку, середню полосу пропускання, кількість втрачених в радіоканалі пакетів, кількість втрачених пакетів через переповнення буферу, кількість втрачених пакетів через надмірне знаходження пакетів в буфері, відсоток втрачених пакетів.
Стрелковська І. В. Програмна реалізація імітаційного моделювання трафіку стандартів STANAG 4677 та AdatP-36 / І. В. Стрелковська, Р. В. Золотухін, Ю. О. Стрелковська // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 11-15. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30178
Keywords: імітаційне моделювання трафіку; STANAG 4677; AdatP-36; автоматизовані системи управління (АСУ); показники якості обслуговування трафіку