Поняття та види інформаційних правопорушень - Кирилюк, Алла Володимирівна (Одеса, 2017)
Стаття присвячена дослідженню поняття та ознак інформаційних правопорушень, окресленню основних видів та груп інформаційних правопорушень, за які передбачається кримінальна відповідальність, визначенню загальних рис правопорушень в інформаційній сфері, дослідженню правові критерії виділення інформаційних правопорушень серед інших, аналізу основних видів інформаційних правопорушень, визначенню напрямів роз-витку інституту інформаційних правопорушень в контексті розроблення законодавства.
Кирилюк А. В. Поняття та види інформаційних правопорушень / А. В. Кирилюк // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 26. – С. 51-55.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; інформаційні правопорушення; інформаційні злочини; інформаційна діяльність; інформація; технології; кіберпростір; суб’єкти інформаційних правовідносин; інформаційно-телекомунікаційні мережі; протизаконний збір; використання інформації; несанкціонований доступ; інформаційні ресурси; незаконне копіювання інформації; електронні системи; викрадення інформації; information offense; cybercrime; information activities; cyberspace; legal entities of information users; information and telecommunications networks; illegal gathering; unauthorized access; illegal copying of information; electronic systems; stealing information