Вплив глобалізації на структуру, зміст і роль вищої освіти - Іванова, Оксана Станіславівна; Іванова, О. С.; Ivanova, Oksana S.; Прудченко, Інна; Лапшин, Сергій (My University, 2024)
Глобалізація поступово змінює парадигму вищої освіти, її структуру, зміст та призначення. Одним із найбільших глобалізаційних впливів на розвиток освіти в України є військова активність по всьому світі і зокрема російсько-українська війна. Для відновлення української економіки після війни потрібні кваліфіковані спеціалісти, які завдяки отриманій освіті, знанням та досвіду зможуть наполегливо працювати над відбудовою та подальшим конкурентним розвитком країни. Актуальність дослідження полягає в тому, що глобалізація вимагає від вищої освіти не лише адаптації до зовнішніх змін, але й активної ролі у формуванні нової глобальної економічної, соціальної та культурної реальності. Заклади вищої освіти мають стати центрами інновацій та розвитку відповідно до потреб сучасного глобалізованого світу.
The impact of globalization on the structure, content and role of higher education
Іванова О. Вплив глобалізації на структуру, зміст і роль вищої освіти / О. Іванова, І. Прудченко, С. Лапшин // Людинознавчі студії : зб. наук. праць Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка. Серія «Філософія». 2024. № 48. С. 72–87. Режим доступу: https://doi.org/10.24919/2522-4700.48.5
Keywords: структурні зміни; зміст освіти; міжнародна співпраця; інноваційні навички; освітня політика; управління в освіті; міжкультурна компетентність; structural changes; educational content; international cooperation; innovative skills; educational policy; educational management; intercultural competence