Особисті немайнові права дитини при усиновленні: національний та зарубіжний досвід - Мельник, О. В.; Мельник, Олександр Володимирович; Мельник, Александр Владимирович; Melnyk, Oleksandr V. (Одеса : Юридична література, 2022)
Монографія присвячена комплексному аналізу особливостей здійснення особистих немайнових прав дитини при усиновленні. Проаналізовано національний та зарубіжний досвід, що надало можливість прийти до комплексних та більш обґрунтованих висновків і пропозицій. Значна увага приділена вивченню матеріалів судової практики, зокрема рішень Європейського суду з прав людини та судів України. Визначено перспективи розвитку правового регулювання здійснення особистих немайнових прав дитини, що виникають при усиновленні; запропоновано шляхи удосконалення законодавства у сфері сімейних правовідносин; надано конкретні пропозиції й рекомендації щодо вдосконалення правового регулювання особистих немайнових відносин, що виникають при усиновленні. Розрахована на наукових та науковопедагогічних працівників, аспірантів, здобувачів вищої юридичної освіти, всіх, кого цікавить проблематика здійснення особистих немайнових прав дитини, що виникають при усиновленні.
Мельник О. В. Особисті немайнові права дитини при усиновленні: національний та зарубіжний досвід : монографія / О. В. Мельник. - Одеса : Юридична література, 2022. - 196 с. - URL: https://hdl.handle.net/11300/19095
Keywords: немайнові права дитини; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; усиновлення; сімейни правовідносини; проблема сирітства