Виникнення конституційних процедур захисту прав людини в зарубіжних країнах - Деркач, Анна В ’ячеславівна; Деркач, А. В.; Деркач, Анна Вячеславовна; Derkach, Anna V. (Одеса: Фенікс, 2018)
В статті аналізується практика конституційних судів різних країн світу з моменту їх створення та особливостей їх функціонування. Автор окрему увагу приділяє формулюванню змісту конституційного права на оскарження та порушення основоположних прав і свобод людини і громадянина, які можуть бути підставою конституційної скарги.

В статье анализируется практика конституционных судов различных стран мира с момента их создания и особенностей их функционирования. Автор особое внимание уделяет формулировке содержания конституционного права на обжалование и нарушения основных прав и свобод человека и гражданина, которые могут быть основанием конституционной жалобы.

The article analyzes the practice of constitutional courts of different countries of the world from the moment of their creation and the peculiarities of their functioning. The author pays special attention to the definition of the content of the constitutional right to appeal and studies violations of the fundamental rights and freedoms of a person, which may be the ground for a constitutional complaint.
Деркач А. Л. Виникнення конституційних процедур захисту прав людини в зарубіжних країнах / А. Л. Деркач // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 62. – С. 61-66.
Keywords: конституційна скарга; право на конституційне оскарження; конституційна процедура захисту прав людини; Конституційний Суд України; конституционная жалоба; право на конституционное обжалование; конституционная процедура защиты прав человека; Конституционный Суд Украины; constitutional complaint; right to a constitutional appeal; constitutional procedure on protection of human rights; Constitutional Court of Ukraine; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE