До проблеми визначення особистих немайнових прав фізичної особи у галузі інтелектуальної власності - Харитонова, Олена Іванівна; Харитонова, Елена Ивановна; Kharitonova, Helena I. (My University, 2015)
У статті розглядається питання проблеми визначення сутності немайнових прав суб’єктів відносин інтелектуальної власності та співвідношення таких немайнових прав із загальною цивілістичною категорією «особисті немайнові права». Визначається алгоритм виникнення, перетворення, особливості та характеристика терміно-поняття «особисті немайнові права». Досліджується питання цивільно-правового захисту та цивільно-правового регулювання щодо особистих немайнових прав.

В статье рассматривается вопрос проблемы определения сущности неимущественных прав субъектов отношений интеллектуальной собственности и соотношение таких неимущественных прав с общей цивилистической категорией «личные неимущественные права». Определяются алгоритм возникновения, преобразования, особенности и характеристика понятия «личные неимущественные права». Исследуется вопрос гражданско-правовой защиты и гражданско-правового регулирования в отношении личных неимущественных прав.

The article discusses the problems of defining the essence of the moral rights of intellectual property and the value of suchintangible rights tsivilisticheskoy with the general category of «moral rights.» Defined algorithme mergence, transformation, features and characteristic softhe conceptof «moralrights.» Thequestion of civil protection and civil regulation оf moralrights.
Харитонова О. І. До проблеми визначення особистих немайнових прав фізичної особи у галузі інтелектуальної власності / О. І. Харитонова // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 205-209.
Keywords: інтелектуальна власність; немайнові права; майнові права; фізична особа; об’єкт цивільних прав; интеллектуальная собственность; имущественные права; неимущественные права; физическое лицо; объект гражданских прав; intellectual property; moral rights; property rights; a person; an object of civil rights