Використання спеціальних знань у розслідуванні насильницьких кримінальних правопорушень: сучасний стан та перспективи розвитку - Кривда, Людмила; Кривда, Л.; Kryvda, Liudmyla (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах розглянуто теоретичні та практичні аспекти застосування спеціальних знань у розслідуванні насильницьких кримінальних правопорушень в Україні. Охарактеризовано основні види судових експертиз та окреслено проблеми їх використання у кримінальному провадженні. The theses examine theoretical and practical aspects of using special knowledge in the investigation of violent criminal offenses in Ukraine. The main types of forensic examinations are characterized and the problems of their use in criminal proceedings are outlined.
Кривда Л. Використання спеціальних знань у розслідуванні насильницьких кримінальних правопорушень: сучасний стан та перспективи розвитку. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 450-452. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33617
Keywords: спеціальні знання; насильницькі кримінальні правопорушення; судова експертиза; досудове розслідування; криміналістика; special knowledge; violent criminal offenses; forensic examination; pre–trial investigation; criminology