Монетаристська концепція організації центральних банків - Огорілко, Ю. М.; Огорилко, Ю. Н.; Ogorilko, Yu. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Статтю присвячено монетаристській концепції організації центральних банків. Автором аналізуються погляди представників монетаризму в частині основ функціонування центральних банків у процесі історичного розвитку, правил їх діяльності та питання незалежності монетарних інституцій.

Монетаристская концепция организации центральных банков. Статья посвящена монетаристской концепции организации центральных банков. Автором анализируются взгляды представителей монетаризма в части функционирования центральных банков в процессе исторического развития, правил их деятельности и вопроса независимости монетарных институций.

Monetarist concept of central banks organization. The article’s problems are devoted to monetarist concept of central banks organization.The author analysis the views of monetary representatives in a part of basic of functionary of central banks in the process of historical development, rules of their activity and the problem of independence of monetary institutions.
Огорілко Ю. М. Монетаристська концепція організації центральних банків/ Ю. М. Огорілко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 385-391.
Keywords: грошово-кредитна політика; державне регулювання; монетаризм; центральні банки; денежно-кредитная политика; государственное регулирование; монетаризм; центральные банки; money-credit politics; state-regulation; monetarism; central banks