Вплив соціальних мереж на рівень тривожності та самооцінку молоді : кваліфікаційна робота - бакалаврський дослідницький проект 053 «Психологія» - Коваленко, Максим Олегович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Робота присвячена вивченню особливостей впливу соціальних мереж на рівень тривожності та самооцінку молоді та пошуку ефективних шляхів покращення їхнього психоемоційного стану в умовах цифрового суспільства. Проаналізовано сучасні наукові публікації, які висвітлюють як негативні, так і потенційно позитивні наслідки взаємодії молоді з соціальними мережами, соціально-психологічні фактори становлення самооцінки та особливості емоційного розвитку особистості. У роботі представлено результати теоретичного та емпіричного дослідження психологічних особливостей впливу соціальних мереж на рівень тривожності та самооцінку молоді. На основі результатів дослідження розроблено комплексну програму профілактики проблемного використання соціальних мереж та рекомендації щодо формування здорових цифрових звичок у студентської молоді. The work is devoted to the study of the features of the impact of social networks on the level of anxiety and self-esteem of youth and the search for effective ways to improve their psycho-emotional state in the conditions of a digital society. Modern scientific publications are analyzed, which highlight both negative and potentially positive consequences of youth interaction with social networks, socio-psychological factors of self-esteem formation and features of emotional development ofthe personality. The work presents the results of theoretical and empirical research into the psychological features of the impact of social networks on the level of anxiety and selfesteem of youth. Based on the results of the study, a comprehensive program for the prevention of problematic use of social networks and recommendations for the formation of healthy digital habits in student youth were developed.
Коваленко М. О. Вплив соціальних мереж на рівень тривожності та самооцінку молоді : кваліфік. робота - бакалавр. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / М. О. Коваленко. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 46 с.
Keywords: соціальні мережі; цифрові звички; молодь; рівень тривож- ності; самооцінка; профілактика; social networks; digital habits; youth; level of anxiety; self-esteem; prevention